Acasă Breaking News Autoritatea Palestiniană îşi recheamă ambasadorul din România

Autoritatea Palestiniană îşi recheamă ambasadorul din România

DISTRIBUIȚI

Conducerea palestiniană din Cisiordania a anunţat miercuri că îşi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene – între care şi România

Cele patru țări vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia şi România, a anunţat Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene (AP).

Guatemala a inaugurat miercuri, la Ierusalim, noua sa ambasadă în Israel, urmând exemplul Statelor Unite, un demers care reprezintă o ruptură diplomatică şi care îi înfurie pe palestinieni

Forţe israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi aproximativ 2.500, de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza.

Aceste proteste au avut loc în ziua inaugurării la Ierusalim a Ambasadei Statelor Unite în Israel.

UE a îndemnat toate părţile la ”cea mai mare reţinere” în urma violenţelor între palestinieni şi militari israelieni în manifestaţii, în Fâşia Gaza, contra inaugurării Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Unitatea europeană nu este fără falie în acest subiect – aşa cum a arătat-o blocarea de către Cehia, Ungaria şi România a unei declaraţii europene care critica transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Sursa : Ziarul de Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here