Acasă General Un afgan a fost reținut pentru tentativă de atentat cu bombă în...

Un afgan a fost reținut pentru tentativă de atentat cu bombă în Elveția

DISTRIBUIȚI

Un afgan de 21 de ani a fost reţinut vineri, la Berna, după o alertă cu bombă la o biserică situată în cartierul gării, a indicat o sursă din poliţie, citată de AFP

 

Un afgan a fost reținut pentru tentativă de atentat cu bombă în Elveția, poliţia precizând că a neutralizat “obiecte suspecte” avute asupra sa de tânărul în cauză.

“Puţin după ora 13,30 (12,30 GMT), poliţia cantonală din Berna a primit un anunţ despre o ameninţare cu bombă în biserica Duhului Sfânt, situată chiar lângă gară”, a explicat poliţia, într-un comunicat. La faţa locului, “forţele de intervenţie au putut identifica un bărbat cu un comportament izbitor (…) printre oamenii care se găseau în biserică”, a detaliat comunicatul.

Potrivit poliţiei, “obiecte suspecte” se găseau asupra tânărului arestat şi în interiorul bisericii. “Două dintre obiectele suspecte au fost controlate şi făcute inofensive, cu echipamente adecvate, de specialiştii Brigăzii Incendii şi Explozii”, a relevat poliţia. “Este vorba de două componente conectate prin cablu, pe care bărbatul le purta asupra lui. Obiectele au fost evacuate în spaţii corespunzătoare pentru a fi examinate minuţios”, arată comunicatul, care nu dă mai multe detalii despre natura acestor obiecte.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar zona din jurul bisericii a fost închisă pentru mai multe ore.

 

Sursa: agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here