Acasă General Descoperire uimitoare în Antarctica ce anulează temerile

Descoperire uimitoare în Antarctica ce anulează temerile

DISTRIBUIȚI

Dacă te afli vreodată pe Insulele Danger ( Insulele Pericolelor) ale Antarcticii, sperăm că îți plac pinguinii. Sunt mulți acolo. O “mega-colonie”  de pinguini Adelie, a fost găsită pe insulele, care se află pe vârful nordic al Antarcticii.

Mai mult de 1,5 milioane de păsări au fost găsite în 2015 în timpul unui studiu al zonei, potrivit unui raport publicat în revista Scientific Reports.

Cercetătorii estimează că Insulele Danger dețin cele mai mari colonii de pinguini Adelie din Antarctica. Chiar mai interesant, oamenii de știință cred că pinguinii au rezistat pe insulă zeci de ani, în timp ce alte colonii de păsări au scăzut în alte părți ale continentului, în special în jumătatea de vest.
Deci cum au fost toate acele păsări ratate în toți acești ani? Ei bine, Insulele Danger sunt destul de îndepărtate, chiar și de standardele Antarcticii. Sunt blocate în gheață, pe mare, în cea mai mare parte a anului, și chiar și vara se ajunge dificil.

Dar o navă de cercetători a reușit să ajungă pe insulă în decembrie 2015 și au estimat numărul pinguinilor prin numărarea manuală a cuiburilor și prin numărarea pinguinilor folosind fotografii panoramice luate de drone.
Oamenii de știință sunt dornici să studieze păsările, să-și dea seama cum au reușit să supraviețuiască în număr atât de mare în toți acești ani, în timp ce numărul lor a scăzut în alte părți ale Antarcticii.
Cercetătorii doresc ca Insulele Danger să primească mai multă atenție din cauza numărului mare de pinguini găsiți acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here