Acasă Filme Coproducătorul filmului ”The Shape Of Water” despre acuzaţiile de plagiat: ”Nu ne...

Coproducătorul filmului ”The Shape Of Water” despre acuzaţiile de plagiat: ”Nu ne facem griji în această privinţă”

DISTRIBUIȚI

Co-producătorul filmului ”The Shape Of Water”, J. Miles Dale, a luat apărarea peliculei în fața acuzațiilor de plagiat care i-au fost aduse cu puțin timp înainte de decernarea premiilor Oscar, informează Press Association.

David Zindel, fiul dramaturgului decedat Paul Zindel, a prezentat în justiție o acuzație împotriva filmului ”The Shape of Water”, favorit la premiile Oscar cu 13 nominalizări, spunând că acesta este ”în multe privințe identic” cu piesa ”Let Me Hear You Whisper”, scrisă de tatăl său în 1969.

Însă, J. Miles Dale a declarat vineri că procesul de plagiat ”este nefondat” şi că momentul a fost ales în mod ”oportun” pentru a coincide cu decernarea distincțiilor Academiei Americane de Film.

”(Procesul) este nefondat; dacă vă uitați măcar puțin la el, dacă vă uitați la cele două, similarităţile nu sunt chiar atât de mari”, a spus el într-un interviu acordat Press Association în Los Angeles.

”Nu ne facem griji în această privință”, a precizat co-producătorul. ”Nu ne îngrijorează atât de mult pe cât ne dezamăgeşte faptul că momentul este (ales) oportun, procesul de votare pentru Oscar-uri începând a doua zi”, a mai spus el.

Acuzaţia de plagiat a fost formulată luna trecută în California împotriva studioului Fox Searchlight, a producătorului asociat Daniel Kraus şi a regizorului Guillermo del Toro pentru încălcarea drepturilor de autor care îi aparțin fiului dramaturgului Paul Zindel.

În ”The Shape of Water”, scris de Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor, o femeie mută care face curățenie într-un laborator militar în timpul Războiului Rece se implică într-o relație sentimentală cu o ființă amfibiană şi pune la punct o misiune pentru a o elibera şi a o salva de la moarte.

“The Shape of Water” este pe primul loc în topul nominalizărilor la premiile Oscar din 2018, iar actriţa Sally Hawkins, care interpretează rolul principal, se află în cursa pentru cea mai bună actriţă. “Este un privilegiu să spui astfel de poveşti şi să faci filme care arată că există o viaţă dincolo de cea pe care o cunosc oamenii”, a comentat actriţa. “Eu mă aflu aici datorită geniului altora. Mă caţăr pe umerii unor giganţi. Guillermo mi-a făcut un cadou cu acest rol, acest film”, a adăugat ea.

Sursa: AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here