Acasă General Obiectele pe care să nu le mai pui niciodată în bagajul de...

Obiectele pe care să nu le mai pui niciodată în bagajul de cală

DISTRIBUIȚI

Vrem să luăm cât ma puține obiecte în bagajul de mână, însă sunt unele lucruri pe care n-ar trebui să le punem în cel de cală, oricât de tentați am fi.

Nu mai pune bijuterii în bagajul de cală, mai ales dacă sunt scumpe. Geamantanele se pot rătăci ușor, cu atât mai mult cu cât ai optat pentru o călătorie cu una sau mai multe escale.

Totodată, nu-ți pune în el toate hainele, din același motiv. Dacă ajungi la destinație fără bagajul de cală, pierdut prin aeroporturile prin care ai trecut, nu va fi deloc plăcut ca primul lucru pe care-l faci când aterizezi să fie să mergi la cumpărături.

Chiar dacă ai cadouri și obiecte de valoare în valiza de cală, te sfătuim să nu o închizi cu lacăt pentru că în felul acesta atragi și mai tare atenția asupra conținutului său. În plus, în anumite situații, dacă ai un conținut care li se pare suspect persoanelor care se ocupă cu securitatea, bagajul tău o să fie forțat și deschis. Iar tu vei fi anunțat de acest lucru doar printr-o notificare lăsată în bagaj. E bine să știi că această variantă e o posibilitate, ca să nu fii luat prin surprindere.

2. NU ai voie să transporți substanțe inflamabile, radioactive sau substanțe interzise în bagajul de cală. Nu transporta aparate electrocasnice, bijuterii sau alte obiecte valoroase, nici acte in bagajul de cală. De preferință, transportă-le în bagajul de mână! Compania aeriană nu își asumă răspunderea dacă acestea se pierd.

3. Ai voie să ai un cartuș de țigări și 1 litru de alcool. În privința alcoolului, regulile sunt mai puțin stricte în funcție de țara în/din care zbori. Ai grijă cu lichidele pe care le transporți în bagajul de cală – de multe de ori sticlele de șampon explodează, iar cele de băuturi la fel. Dacă ai un singur bagaj de cală potrivit biletului de avion cumparat de 23/28/32 kg (în funcție de compania aeriană cu care zbori) nu poți împărți greutatea în două bagaje de cală. Pentru al doilea bagaj trebuie să plătești o taxă suplimentară. Pentru fiecare kilogram peste greutatea admisă de compania aeriană cu care zbori, plătești câțiva euro în plus.

4. Dacă ai un zbor cu escală, nu vei avea acces la bagajul de cală, acesta poate fi recuperat doar la destinația finală. Nu lăsa în bagajul de cală lucruri de care ai nevoie în timpul escalei. În cazul nefericit în care bagajul de cală se pierde, trebuie să depui o declarație la biroul de “Lost luggage” de pe aeroportul unde ai aterizat. Trebuie să lași adresa la care acesta îți poate fi livrat. Bagajele pierdute sunt recuperate, în general, în 24/48 ore, și sunt foarte puține cazuri când acestea dispar de tot.

5. Dacă ai un bagaj de cală în care transporți obiecte de valoare sau ai foarte multe lucruri pe care trebuie să le iei cu tine, poți să îți faci o asigurare de călătorie care să includă și asigurarea bagajului de cală. În cazul puțin probabil în care acesta se pierde, vei fi despăgubit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here