Acasă SPORT Tokyo a prezentat super-eroi pentru JO din 2020

Tokyo a prezentat super-eroi pentru JO din 2020

DISTRIBUIȚI

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 au anunţat, miercuri, perechea de mascote aleasă de şcolarii japonezi pentru a reprezenta Olimpiada: personaje în stilul “manga”, după benzile desenate nipone, cu urechi mari, capete imense şi ochi mari şi “super-puteri”, informează AFP.

Perechea “A”, care nu are încă nume, a primit cele mai multe voturi, peste 100.000 în aproximativ 16.700 de şcoli primare din ţară, cu mult mai mult decât celelalte perechi finaliste reţinute, conform rezultatelor prezentate la o ceremonie oficială.

Mascotele, “yuru-kyara” în limba japoneză, costumate în albastru pentru Jocurile Olimpice şi în roz pentru Jocurile Paralimpice, sunt menite să aibă puteri magice care le permit să “se deplaseze instantaneu” oriunde (pentru versiunea olimpică), să “vorbească vântului şi stâncilor” şi să “deplaseze obiectele cu o simplă privire” (pentru versiunea paralimpică).

Şi într-o ţară doritoare să ofere o găzduire perfectă vizitatorilor săi, “ele sunt amândouă foarte ospitaliere, un amestec de tradiţie şi inovaţie”.

Mascotele JO de vară de la Tokyo, create de desenatorul Ryo Taniguchi, vor fi oficial lansate în vara anului 2018 şi vor încerca să reediteze succesele lui Soohorang, micul tigru alb, oferit fiecărui sportiv pe podiumul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here