Acasă Stiri Interne Simona Halep a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Simona Halep a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

DISTRIBUIȚI

Tenismena Simona Halep a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, care i-a fost acordat luni de către primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Teatrul Excelsior.

“Mulţumesc foarte mult pentru acest titlu. Este, poate, cel mai important din cariera mea. Când am venit în Bucureşti, în urmă cu zece ani, acest oraş era străin pentru mine, fiind de la Constanţa. Dar astăzi – cu atât mai mult astăzi – pot să spun că numesc acest oraş ‘acasă’. Mulţumesc pentru toate cuvintele plăcute, tuturor celor care m-au susţinut, dar şi celor care mă critică, pentru că atunci când primeşti critici, te motivează să fii mai bun. Sper să am în continuare rezultate cât mai bune, să bucur oamenii care mă urmăresc. Ştiu că nu este uşor, se trezesc noaptea să vadă meciurile mele. Este un moment deosebit şi vreau să mulţumesc ţării. Chiar dacă nu am avut un sistem foarte dezvoltat, eu consider că am avut parte de tot ce a fost nevoie ca să ajung pe locul unu mondial”, a declarat ea.

Directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, Gabriela Szabo, a arătat că în cadrul CSM există o secţie de tenis şi că Simona Halep reprezintă “o sursă de inspiraţie” pentru multi copii.

“Spre bucuria mea, sunt foarte mulţi părinţi care ne sună şi ne spun: ‘Fetiţa a văzut-o pe Simona Halep la televizor şi îşi doreşte şi ea să se înscrie într-un club’. (…) Simona, îţi mulţumesc pentru tot ceea ce faci pentru sportul românesc, pentru tenisul românesc, pentru că îl duci peste tot în lume”, a spus ea.

La eveniment au mai fost prezenți președintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, fostul tenisman Ilie Năstase, Andrei Pavel, dar şi părintii Simonei Halep.

Simona Halep este prima jucătoare de tenis din România care a ajuns numărul unu mondial, mai întâi în octombrie 2017 iar mai apoi, pe data de 26 februarie. Simona Halep a câştigat 16 turnee WTA, fiind şi finalistă Roland Garros (2014 şi 2017), finalistă la Turneul Campioanelor (2014) şi la Australian Open (2018).

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here