Acasă Frumusete Pericolele la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel

Pericolele la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel

DISTRIBUIȚI

Pericole la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel

Riscul ridicat de infecții fungice

Deși toate manichiuristele de la salon sunt învățate să dezinfecteze bine ustensilele, bacteriile pot supraviețui chiar și după aceste procese. Acestea pot să rămână pe mâinile manichiuristei sau pe pensulele ojelor. De aceea se recomandă o dezinfectare repetată, lucru pe care nu toată lumea îl face. Un studiu făcut în America a ajuns la concluzia că 75% din saloane nu respectă protocoalele de dezinfectare.

Ești curioasă care sunt pericolele la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel?

  • Lămpile folosite pentru uscarea gelului pe unghii cresc riscul de cancer de piele

Deşi radiaţiile sunt la nivelul minim şi nu sunt expuse pe piele mai mult de 2 minute, cum ar fi normal, există şi saloane unde această practică este încălcată iar timpul de expunere ajunge chiar şi la 8 minute. În plus, pentru că aparatele folosite nu au opţiuni de reglare, radiţiile ultraviolete atacă pielea mâinilor, favorizând aparitia ridurilor.

  • Substanţele chimice de îndepărtare a gelului pot subţia unghia

Acetona, produs cosmetic folosit pentru îndepărtarea lacului de unghii, este de fapt un amestec de substanţe chimice care nu numai că ne scapă de culoarea de pe unghii, dar ne poate subţia şi ingalbeni unghia naturala şi poate provoca iritaţii ale pielii. De asemenea, femeile care apelează la această procedură se plâng de faptul că, în timp, unghiile încep să se exfolieze, ajungând la rupere.

  • Instrumentele utilizate pentru îndepărtarea gelului pot favoriza înmulţirea bacteriilor şi apariţia infecţiilor

Multe manichiuriste folosesc instrumente metalice pentru a îndepărta stratul de gel rămas după aplicarea acetonei, însă acestea pot îndepărta şi pielea subţire, existând astfel riscul de infecţii la nivelul degetelor. De asemenea, unghiile devin roşii şi dureroase la atingere.

Dacă totuşi nu poţi renunţa la acest tip de manichiură, medicii recomandă să mergi la un salon care nu foloseşte lumini pe bază de ultraviolete, să aplici o crema de protectie solara, pe mâini înainte de începerea procesului de manichiură şi să porţi mănuşi speciale pentru a-ţi proteja pielea sensibilă din jurul unghiilor.

Mai multe detalii pe www.csid.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here