Acasă General Gadgeturile, vedetele Congresului Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona

Gadgeturile, vedetele Congresului Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona

DISTRIBUIȚI

Gadgeturile prezentate la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) de la Barcelona – realitate augmentată, aparate conectate şi imagistică prin pereţi – funcţionează graţie smartphone-ului, considerat un fel de telecomandă pentru dispozitivele viitorului, informează AFP.


Realitatea augmentată, în plină ascensiune

Să vezi peisajul din faţa ochilor, este bine. Să ai în plus, în acea panoramă, şi notificările trimise de telefonul vostru mobil, este încă şi mai bine, promite compania americană Vuzix. Compania a prezentat la Barcelona noul său model de ochelari de realitate augmentată. Dacă vrei să faci o fotografie, nu mai trebuie să îți scoată telefonul. Este suficient să bați cu degetul în rama ochelarilor , să privești spre locul dorit, iar fotografia este realizată cu ajutorul ochelarilor .
Reprezentanţii companiei americane  au fixat preţul de comercializare pentru acest produs la aproximativ 1.000 de euro.

Gigantul sud-coreean Samsung a dezvoltat aplicaţii de realitate augmentată pentru noul său model S9. Acestea îndeplinesc funcţii multiple: emoji care seamănă cu utilizatorul şi care reproduc expresiile acestuia atunci când el priveşte aparatul. Dar şi traducerea simultană a unui text într-o limbă străină, prin simpla trecere a telefonului pe deasupra acelui text.

Imagistică prin pereţi

Pot eu cu adevărat să sparg acest zid sau exista o ţeavă în spatele lui? Pentru a răspunde acestei dileme cu care se confruntă orice persoană care doreşte să îşi renoveze locuinţa, compania israeliană Vayyar a pus la punct un senzor ce funcţionează cu unde radio, ce poate fi lipit pe telefonul mobil. Este suficient ca telefonul să fie aşezat apoi pe zid, iar tot ceea ce se află în spatele acelui perete apare pe ecran – lemn, ciment, cabluri electrice, ţevi.

Lacăte de bicicletă conectate

Inginerii sud-coreeni au creat un lacăt conectat la smartphone-ul proprietarului via Bluetooth. Fixat pe roata din faţă, el se blochează automat atunci când biciclistul se opreşte şi îşi parchează bicicleta. Atunci când revine, lacătul se deblochează înainte ca proprietarul să urce pe şaua bicicletei.
În caz de tentativă de furt, o alarmă se declanşează şi proprietarul este înştiinţat pe telefonul său.

Gastronomie cu ajutorul smartphone-ului

Odată ajuns acasă după o plimbare cu bicicleta, utilizatorul poate să îşi scoată smartphone-ul din buzunar pentru a verifica stadiul de preparare a fripturii sale din cuptor, graţie unui termometru conectat la telefon via Bluetooth sau wi-fi, conceput de compania britanică Meater.

Dietele viitorului

Dacă, după mese consistente, fericitul utilizator de smartphone decide să urmeze un regim alimentar, îi va fi suficient să lanseze o aplicaţie dezvoltată pentru casca Modius. Creată de un start-up olandez, Neurovalens, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea San Diego.

Doi senzori lipiţi în spatele urechilor trimit un (slab) stimul electric spre nervul vestibular. Acesta este conectat de partea din creier care controlează apetitul , a explicat CEO-ul Jason McKeown.

Ediţia din 2018 a Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (World Mobile Congress – WMC) are loc la Barcelona în perioada 26 februarie – 1 martie.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here