Acasă Politica Donald Trump îl va primi pe Emmanuel Macron, la 24 aprilie, la...

Donald Trump îl va primi pe Emmanuel Macron, la 24 aprilie, la Casa Albă

DISTRIBUIȚI
WASHINGTON, DC - JULY 27: U.S. President Donald Trump attends an event in the East Room of the White House recognizing the first responders to the June 14 shooting involving Congressman Steve Scalise July 27, 2017 in Washington, DC. Scalise was among four people shot by James Hodgkinson during a congressional baseball team practice. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Preşedintele american, Donald Trump, îl va primi pe omologul său francez, Emmanuel Macron, la 24 aprilie, la Casa Albă, a confirmat luni executivul american, relatează AFP.

Emmanuel Macron va avea dreptul la “prima vizită de stat”, care include o ceremonie oficială şi un dineu, organizată de preşedintele american de la instalarea sa la putere în ianuarie 2017.

“Această vizită va contribui la întărirea cooperării dintre Statele Unite şi Franţa în privinţa chestiunilor economice şi diplomatice, precum şi a prieteniei dintre cei doi lideri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

 

Şeful statului francez, care a deplâns decizia preşedintelui Statelor Unite de a se retrage din Acordul de la Paris, şi-a exprimat deschis speranţa că “prietenul” său Trump îşi va schimba părerea în lunile sau anii ce urmează.

Cu prilejul întâlnirii lor, în septembrie, la sediul ONU, Donald Trump a avut numeroase laude la adresa preşedintelui francez, cu 31 de mai tânăr decât el. “Face o treabă foarte bună în Franţa. Face ce trebuie făcut”, a spus liderul administraţiei de la Washington. “Este respectat de francezi şi de americani”, a adăugat Donald Trump, citat de AFP.

Sursa: AGERPRES

Citește și: https://gazetaromaneasca.ro/2018/02/26/autostrada-a2-bucuresti-constanta-fost-inchisa-din-cauza-zapezii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here