Acasă General Japonia autorizează un nou medicament împotriva gripei, care poate distruge virusul în...

Japonia autorizează un nou medicament împotriva gripei, care poate distruge virusul în 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătăţii din Japonia a autorizat vineri un nou medicament care, potrivit companiei producătoare, distruge virusul gripal în doar 24 de ore, ceea ce ar putea reprezenta un progres major în tratamentul acestei boli, informează sâmbătă Xinhua.

Medicamentul, denumit Xofluza, ar putea deveni în curând un competitor semnificativ al antiviralului Tamiflu, produs de gigantul farmaceutic Roche, unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea gripei.

Potrivit companiei farmaceutice japoneze Shionogi, Xofluza necesită administrarea a mai puține doze decât Tamiflu. Pacienții trebuie să ia o singură pastilă în loc de două doze pe zi timp de cinci zile. Shionogi susține că Xofluza poate distruge virusul gripei în 24 de ore, blocând răspândirea virusului prin inhibarea unei enzime pe care acesta o multiplică.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, gripa sezonieră este o infecție respiratorie acută cauzată de virusuri gripale care circulă în întreaga lume. Anual, epidemiile de gripă provoacă între trei şi cinci milioane de îmbolnăviri severe și între 290.000 până la 650.000 de decese în întreaga lume.

Sezonul de gripă aflat în desfășurare a afectat grav mai multe țări şi a provocat decesul a cel puțin 129 de persoane în luna ianuarie.

Sursa:AGERPRES

Citește și: https://gazetaromaneasca.ro/2018/02/22/47-de-morti-din-cauza-gripei/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here