Acasă General Billy Graham,un influent predicator evanghelist american, a murit la vârsta de 99...

Billy Graham,un influent predicator evanghelist american, a murit la vârsta de 99 de ani

DISTRIBUIȚI

Influentul predicator evanghelist american Billy Graham, interlocutor inconturnabil al preşedinţilor Statelor Unite din ultimele decenii, a murit la vârsta de 99 de ani, au anunţat miercuri reprezentanţii fundaţiei sale, citaţi de AFP.

Cunoscutul predicator american, al cărui nume complet era William Franklin Graham Jr., a murit miercuri în reședința lui din Montreat, un oraş din statul american Carolina de Nord, au anunţat pe Twitter reprezentanţii Billy Graham Evangelistic Association (BGEA), înfiinţată de Billy Graham în 1950.

Cu o sănătate fragilă în ultimii ani, predicatorul american suferea de maladia Parkinson şi un cancer de prostată.

“Marele Billy Graham a murit. Era unic! Va lipsi creştinilor şi tuturor religiilor. Un om foarte special”, a scris pe Twitter preşedintele american, Donald Trump.

Billy Graham a avut o revelație religioasă la vârsta de 16 ani şi, graţie charismei sale, unei voci puternice şi predicilor sale înflăcărate, a atras foarte repede numeroşi admiratori, devenind un veritabil “star pop al Bibliei” şi un cvasi-papă protestant.

Începând din anii 1940, a susţinut tot mai multe predici în multe ţări ale lumii, inclusiv în fosta U.R.S.S. şi în China. A mers de două ori şi în Coreea de Nord.

“Fericirea care duce la împlinirea vieţii nu este fericirea superficială care depinde de circumstanţe; este acea fericire care izvorăşte dintr-un suflet mulţumit şi care rezistă chiar şi prin cele mai grele împrejurări.”

Billy Graham (1918-2018)

Sursa: Agerpres

Citeste si: https://gazetaromaneasca.ro/2018/02/21/anna-wintour-distrus-protocolul-regal-cand-s-a-intalnit-cu-regina/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here