Acasă Breaking News Vinerea Mare, zi de sărbătoare aprobată de Senat

Vinerea Mare, zi de sărbătoare aprobată de Senat

DISTRIBUIȚI
Vinerea Mare zi libera

Senatul a adoptat, în ședința plenului de miercuri, o propunere legislativă pentru completarea art. 139 din Legea 53/2003 – Codul muncii, prin care Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paștelui – devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Senatorii au votat un proiect de lege care ar face ca Vinerea Mare, ziua de dinainte de Paște să devină sărbătoare legală. 

Legea a fost propusă de către 42 de senatori și deputați și a fost aprobată prin vot afirmativ de către 86 de politicieni dar a avut și un vot contra și o abținere.

“Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 țări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puține față de alte țâri din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. (…) Și în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

În 2018, Paștele ortodox va fi duminică 8 aprilie.  Așadar, sunt 4 zile libere legate și anume de vineri, 6 aprilie până pe luni, 9 aprilie.

Sursa:AGERPRES

Citeste si: https://gazetaromaneasca.ro/2018/02/19/postul-pastelui-inceput-ce-nu-trebuie-sa-faci/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here