Acasă Frumusete Noi pericole ale consumului de alcool

Noi pericole ale consumului de alcool

DISTRIBUIȚI
consumul de alcool

Un nou studiu care a preluat date din spitalele din Franța a ajuns la concluzia că un factor de risc al dezvoltării demenței este consumul regulat de alcool.

Din cele peste 57.000 de cazuri de demență precoce observate în Franța între anii 2008 şi 2013, mai mult de jumătate (57%) au fost atribuite în mod direct leziunilor cerebrale asociate alcoolului (18% fiind asociate unui consum excesiv), potrivit studiului publicat în jurnalul Lancet Public Health.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aproximativ 47 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de demenţă, dintre acestea 60-70% fiind afectate de Alzheimer.

Demenţa precoce este o formă de demenţă care se manifestă înainte de vârsta de 65 de ani.

”Un consum semnificativ de alcool ar trebui să fie recunoscut drept un factor de risc major pentru toate tipurile de demență”, a declarat unul dintre autorii studiului, doctor Michael Schwarzinger, care militează pe depistarea consumului excesiv de alcool.

”Legătura dintre demenţă şi alcool necesită studii suplimentare, însă rezultă probabil din faptul că alcoolul provoacă leziuni cerebrale permanente”, a adăugat el.

Domnul doctor Schwarzinger a subliniat, dând ca exemple alte studii,  pericolele pe care le generează consumul de alcool asupra sănătății organismului fiind asociat cu unele boli cardiace.

“Însă, reducerea consumului ridicat nu permite neapărat reducerea sau amânarea riscului de demență”, a subliniat el adăugând că acest tip de studiu nu demonstrează o legătură de cauzalitate.

 

Sursa:AGERPRES

Citește și: https://gazetaromaneasca.ro/2018/02/21/cum-depozitam-corect-si-eficient-alimentele-frigider/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here