Acasă Life Style Formațiuni de nori pe Jupiter

Formațiuni de nori pe Jupiter

DISTRIBUIȚI

Spectaculoasele formațiuni de nori din emisfera nordică a giganticei planete gazoase Jupiter sunt surprinse în această fotografie realizată la 7 februarie de sonda Juno, aparținând NASA, prin intermediul instrumentului JunoCam.

Fotografia, ale cărei culori au fost prelucrate de calculator, a fost realizată în cadrul celui de-al 11-lea survol realizat de sonda Juno în apropierea giganticei planete, de la distanţa de 8.186 de kilometri de straturile superioare ale atmosferei lui Jupiter.

 

Misiunea Juno a fost lansată în august 2011 cu scopul de a colecta date despre Jupiter şi este programată să se încheie în iulie 2018. Sonda s-a plasat pe orbita lui Jupiter la 4 iulie 2016.

În timpul acestor pasaje la distanță mică față de Jupiter sonda adună date despre structura giganticei planete, despre compoziția atmosferei sale, precum şi despre gravitația și câmpul magnetic ale planetei. Aceste informații vor fi interpretate pentru a desluși mai multe despre modul de formare și evoluția planetelor gazoase gigantice.

Sursa:AGERPRES

Citește și: https://gazetaromaneasca.ro/2018/02/19/ultima-bariera-fotografica-atomul/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here