Acasă General POSTUL PAȘTELUI a început. Ce nu trebuie să faci!

POSTUL PAȘTELUI a început. Ce nu trebuie să faci!

DISTRIBUIȚI

Postul Paștelui a început pe data de 19 februarie. În 2018, Paştele ortodox pică pe 8 aprilie, iar Postul Mare are loc în perioada 19 februarie – 7 aprilie.

Ținând seama că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Paresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămână.
Postul Paştelui 2018. La sfârșitul celui de-al treilea secol, Postul Mare a fost împărțit în două: Postul prepascal, cunoscut sub numele de Postul Paresimilor care ținea până în Duminică Floriilor și Postul Paștilor (Postul pascal) care ținea o săptămâna, începând cu Duminică Floriilor și încheindu-se cu Duminică Învierii Domnului.

În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalţe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here