Acasă Breaking News Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, dezbătută în plenul Camerei Deputaților

Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, dezbătută în plenul Camerei Deputaților

DISTRIBUIȚI
Moțiunea simplă va fi desbătută în plen

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, depusă de Partidul Naţional Liberal, va fi dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor

Moțiunea simplă va fi desbătută în plen

Votul va fi dat miercuri, după cum a decis Biroul permanent al Camerei.

În moţiunea intitulată “Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale” liberalii afirmă că se impune demiterea ministrului Muncii ca urmare a ”incompetenţei de care a dat dovadă”.
“Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului”, susţin liberalii.

PNL arată că peste două milioane de români au salarii mai mici, deşi li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla.

“Nu mai încercaţi să scăpaţi, doamnă ministru, pentru că este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturaşul de salariu este dovada. Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte. Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei. (…) În ţări din Uniunea Europeană, miniştrii au demisionat pentru mai puţin, nu au fost dovediţi mincinoşi de milioane de oameni, aşa cum este cazul dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care demisia în alb, pe care aţi afirmat că aţi semnat-o şi aţi depus-o la partid, să o trimiteţi la Guvern”, precizează semnatarii moţiunii.

Aceştia spun şi că au fost operate în Revisal, până în prezent, 2,9 milioane de contracte de muncă dintr-un total de 6,3 milioane, cele mai multe fiind din mediul privat, şi întreabă de ce instituţiile statului nu aplică prevederile legii.

Sursa: agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here