Acasă Breaking News 66 de morți în prăgușirea unui avion în Iran

66 de morți în prăgușirea unui avion în Iran

DISTRIBUIȚI
Avionul avea 66 de oameni la bord

Cei 66 de pasageri şi membri ai echipajului unui avion de linie iranian au fost ucişi duminică în prăgușirea aparutului lor într-o regiune muntoasă din sud-vestul Iranului, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei iraniene Aseman, citat de AFP

Avionul avea 66 de oameni la bord

“După căutări în zona unde s-a prăbuşit avionul, am fost informaţi că toate persoanele la bord şi-au pierdut viaţa”, a precizat Mohammad Tabatabai la televiziunea de stat iraniană IRIB. Aparatul transporta 60 de pasageri, dintre care un copil precum şi şase membri ai echipajului.
Cauza exactă a prăbuşirii avionului încă nu era cunoscută, dar o furtună de zăpadă s-a abătut asupra regiunii în ultimele ore.
Avionul companiei Aseman Airlines a decolat de la Teheran în jurul orei 8.00 locale (4.30 GMT) spre oraşul Yasuj din provincia Ispahan, în sud-vestul ţării, a adăugat el.

Aparatul s-a prăbuşit pe Muntele Dena din masivul Zagros, la aproximativ 500 km de Teheran şi la mai puţin de 25 km de destinaţia sa, a mai spus el. Un elicopter care a încercat să ajungă la locul accidentului nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit serviciilor de urgenţă la televiziunea publică.

Avionul era un ATR-72. ATR, un joint-venture Airbus – Leonardo-Finmeccanica, este liderul mondial al avioanelor cu turbopropulsie cu mai puţin de 90 de locuri.

Sursa: agerpres