Acasă Breaking News Papa Paul al VI-alea va fi sanctificat în 2018

Papa Paul al VI-alea va fi sanctificat în 2018

DISTRIBUIȚI
Papa Paul al VI-lea va fi sanctificat

Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică printr-o reformă tumultuoasă în anii 1960 şi 1970, va fi sanctificat în 2018, a spus papa Francisc în remarci publicate sâmbătă, informează dpa.

Papa Paul al VI-lea va fi sanctificat

“Există doi episcopi ai Romei [recenţi] care sunt deja sfinţi”, a spus Francisc într-o întâlnire cu uşile închise cu preoţii parohi din Roma, referindu-se la Ioan al XXIII-lea şi la Ioan Paul al II-lea.
“Paul al VI-lea va fi sfânt în acest an”, a adăugat el, citat de dpa.
Comentariile lui Francisc au fost făcute joi, dar Vaticanul a făcut publică transcrierea a ceea ce a spus el abia două zile mai târziu.
Actualul papă a menţionat de asemenea că Ioan Paul I, care a avut o papalitate de scurtă durată în 1978, este probabil să fie beatificat – etapă din procesul de sanctificare – şi a glumit că el şi predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, sunt pe o “listă de aşteptare”.

Paul al VI-lea va deveni al treilea papă făcut sfânt de papa Francisc după alegerea sa acum cinci ani în fruntea Bisericii Catolice. Ceilalţi sunt Ioan al XXIII-lea, care a murit în 1963, şi Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005.

 

Sursa: agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here