Acasă General Mircea Cărtărescu a primit Premiul “Thomas Mann” pentru Literatură

Mircea Cărtărescu a primit Premiul “Thomas Mann” pentru Literatură

DISTRIBUIȚI
Mircea Cărtărescu- Premiul "Thomas Mann" pentru Literatură

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit Premiul “Thomas Mann” pentru Literatură pe 2018, unul dintre cele mai mari premii literare germane

Mircea Cărtărescu- Premiul “Thomas Mann” pentru Literatură

“Tocmai am primit, cu mare emoţie, vestea că sunt câştigătorul Premiului Thomas Mann pentru literatură în 2018, unul dintre cele mai importante premii germane. Sunt foarte recunoscător juriului, ca şi Academiei Bavareze şi oraşului Lubeck, care-mi vor acorda acest premiu”, a scris Cărtărescu marţi pe Facebook.

Potrivit Editurii Zsolnay, premiul, în valoare de 25.000 de euro, este acordat în comun de oraşul hanseatic Lübeck şi de Academia de Arte Frumoase din Bavaria şi va fi înmânat pe 17 noiembrie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Teatrul Lübeck.

“În ultimele patru decenii, Mircea Cărtărescu a devenit cea mai importantă voce din literatura românească, mai întâi prin volumele sale de poezie, apoi prin romane, povestiri şi eseuri, cu trilogia sa romantică neobişnuită, polifonică ‘Orbitor’, scriitorul înscriindu-se în literatura mondială”, a fost motivaţia juriului.

 

Sursa: agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here