Acasă General TIRAMISU RETETA ORIGINALA

TIRAMISU RETETA ORIGINALA

DISTRIBUIȚI

INGREDIENTE PENTRU CREMA TIRAMISU

Tiramisu reteta originala este un desert relativ nou, dateaza din anii 60, desi un desert arhi cunoscut. Exista mai multe feluri de tiramisu, dar aceasta varianta cu cafea espresso si crema de oua cu mascarpone este considerata clasica.

Italienii folosesc adesea crema de oua neprelucrate termic (galbenusurile crude se bat cu zahar, se amesteca cu mascarpone, la care se adauga cateodata si albusurile batute). Existand si varianta cremei pe aburi, am preparat Tiramisu – reteta clasica dupa aceasta a doua varianta.

Frisca nu apare in Tiramisu reteta clasica dar a fost introdusa ulterior in variatiuni ale acesteia. Eu nu am folosit frisca.

INGREDIENTE PENTRU SIROPUL DE CAFEA

  •  700 ml espresso
  • 3 linguri crema de whiskey
  •  esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar

INGREDIENTE PENTRU ORNAT

  •  cacao

MOD DE PREPARARE:

  1. Prepara espresso (ideal intr-un aparat de espresso), lasa-l sa se raceasca si amesteca-l cu crema de whiskey, cu esenta de vanilie si zaharul. Da amestecul la frigider.
  2. Separa ouale cu mare grija, pentru a nu scapa nici o picatura de galbenus in albusuri. Bate albusurile pana cand devin foarte ferme si pufoase (cand misti recipientul, albusul ar trebui sa ramana pe loc, sa nu se miste odata cu vasul).
  3. Bate galbenusurile cu zaharul separat, pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Adauga mascarpone si bate-l la viteza medie cu galbenusurile, pentru 5-6 minute. Incorporeaza albusul treptat in amestecul de galbenusuri folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
  4. Intr-o tava cu peretii inalti (ideal prezentabila, caci din ea vei servi desertul), pune un strat de ~0.5 cm de crema. Trece rand pe rand piscoturile prin cafea cate 1-2 secunde, apoi asaza-le peste crema.
  5. Niveleaza un alt strat de crema, cam jumatate din cantitatea ramasa, si repeta blatul de piscoturi, de data aceasta in directia opusa fata de cum le-ai aranjat pe primele (pe lumgime daca primul strat a fost pe latime, sau invers).
  6. Asaza ultimul strat de crema, pudreaza intreaga suprafata cu cacao din abundenta si da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore inainte de servire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here