Acasă General LASAGNA- RETETA TRADITIONAL ITALIANA

LASAGNA- RETETA TRADITIONAL ITALIANA

DISTRIBUIȚI

Lasagna, unul dintre cele mai conoscute preparate culinare din Italia are o lunga și extrem de interesanta poveste. Există o teorie conform căreia originea acestui preparat culinar se află undeva în Grecia Antică. Acolo se foloseau foi de aluat (laganon), tăiate în fâșii pentru prepararea unui fel de mâncare asemănător. În Grecia există și astăzi un tip de pâine numită „Lagana”. Iată reţeta tradiţională a lasagnei cu carne tocată şi sos bechamel.

Ingrediente LASAGNA

  • 300 g foi de lasagna
  • 150 g parmezan
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1/4 ţelină mică
  • 100 g bacon sau kaizer
  • 400 g roşii descojite din conservă
  • 3 linguri unt
  • 600 g carne tocată amestec
  • 250 g vin roşu
  • sare
  • piper
  • 8-10 frunze de busuioc
  • supă de vită

    Sosul Beciamella (asa cum spun italienii) sau Bechamel 

  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 litru lapte dulce
  • Un praf de nucsoara
  • Foile de lasagna, italienesti
  • Parmezan ras

 

Lasagna cu carne tocată şi sos bechamel

Se taie ceapa, morcovul şi ţelina cubuleţe mici. Se pun la călit în unt topit şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se mai lasă un minut.

Se adaugă peste legume carnea, vinul roşu şi se lasă pe foc până când se evaporă, amestecând din când în când.

Se pun roşiile tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper. Se pune puţină supă de vită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute.

Pentru sosul bechamel se căleşte făina în untul topit şi se adaugă laptele treptat, amestecând continuu. Se condimentează cu sare şi nucşoară şi se fierbe până când se îngroaşă.

Foile de lasagna se pun la înmuiat în apă rece. Se întinde puţin sos de carne pe fundul unui vas uns cu unt, se presară parmezan şi se acoperă cu foi de lasagna şi sos bechamel.

Repetaţi aşezarea straturilor până când se termină toate ingredientele. Stratul de deasupra trebuie să fie de sos bechamel presărat cu parmezan.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute. Se lasă să se răcorească puţin şi se poate servi.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here