Clatite cu carne la cuptor

Clatite cu carne la cuptor

INGREDIENTE:

  • Pentru clatite:

-2 oua

-500 ml lapte

-300 g faina

-sare

-piper

-1 lingura patrunjel verde proaspat tocat

  • Pentru umplutura:

-400 g carne amestec

-1 ceapa medie

-1/2 ardei gras rosu

-1 morcov mic ras

-sare

-piper

-100 ml apa

-50 ml vin alb

-1 cescuta suc de rosii

-2 linguri (varfuite) cascaval ras

-1 ou

-putin patrunjel verde tocat marunt

  • Pentru tapetare:

-2 oua

-200 g faina

-200 g pesmet

-ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE

Punem faina in castron impreuna cu ouale batute, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam laptele. Trebuie sa obtinem un aluat ce are consistenta asemanatoare cu a unei smantani mai subtire. Tocam patrunjelul si il adaugam compozitiei. Ungem tigaia incinsa cu putin ulei, apoi turnam un polonic din aluat avand grija sa invartim tigaia pana realizam o acoperire uniforma a acesteia. Rumenim usor clatitele pe ambele parti, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim umplutura. Calim o ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovul ras, ardeiul taiat cuburi mici si carnea.

Asezonam cu sare si piper si calim la foc mic cateva minute. Stingem cu apa si vin si fierbem la foc mi pana se evapora lichidul, apoi adaugam sucul de rosii, continuand sa fierbem pana se evapora complet.

Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam cascavalul ras si un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem 2 linguri din aceasta compozitie pe o clatita si o rulam strangand capetele astfel incat sa nu iasa compozitia.

Clatitele rulate le tavalim prin faina, le dam apoi prin ouale batute si la final le acoperim cu pesmet. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc uniform.

Le mancam calde cu putin parmezan ras si smantana. Punem alaturi si o salata verde si cina este gata!

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *