Acasă Breaking News CARANTINĂ la un spital, după decesul unui copil bolnav de meningită

CARANTINĂ la un spital, după decesul unui copil bolnav de meningită

DISTRIBUIȚI

Managerul Spitalului Municipal Motru, din judeţul Gorj, medicul Alin Cristian Efrim, a declarat pentru News.ro că un copil de patru ani, care s-a prezentat în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe, joi dimineaţa, a decedat în cursul zilei.

Un copil de patru ani din municipiul Motru, judetul Gorj, a decedat la spital, fiind suspect de meningită. Doi copii care au intrat în contact cu minorul decedat la Motru, suspect de infecţie cu meningococ, internaţi în spital, scrie news.ro.

”Copilul avea patru ani şi a venit la Urgenţă în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, dureri de cap, purpură. La scurt timp a intrat în stop cardio respirator, iar medicii i-au aplicat manevre de resuscitare, însă în zadar. Avem ca suspiciune de diagnostic o infecţie cu meningococ, dar aşteptăm confirmarea. Am luat măsurile să prevenim şi apariţia altor cazuri”, a declarat medicul Alin Cristian Efrim.

Managerul Spitalului Municipal Gorj a adăugat că persoanele care au intrat în contact cu copilul de patru ani, decedat, dar care nu au simptome, trebuie să se prezinte la medicul de familie. Cei care au febră şi dureri de cap, să meargă la spital pentru a fi consultaţi de medicii specialişti.

Decesul copilului de patru ani a avut loc la ora 6.35, joi dimineaţa. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost dus la IML pentru autopsie.

Informațiile sunt contradictorii. În timp ce unele posturi de televiziune spun că spitalul e în carantină, directorul unității infirmă. Reprezentanţii spitalului spun că au închis imediat secţia de Primiri Urgenţe pentru a o dezinfecta.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here