Acasă General De ce nu e bine să dormi cu telefonul aproape de tine?

De ce nu e bine să dormi cu telefonul aproape de tine?

DISTRIBUIȚI

Știm deja că tehnologia are efecte negative asupra sănătății noastre, însă astăzi vom vorbi despre un lucru mai punctual, pe care sunt sigură că mulți dintre noi îl facem: dormitul cu telefonul mobil aproape sau chiar lângă noi, în pat.

Telefoanele noastre mobile, pe care le folosim în aproape fiecare moment al zilei, păstrează mult mai multe bacterii pe suprafața sa chiar și decât vasul de toaletă. Din această cauza și persoanele care suferă de acnee sunt sfătuite să își curețe periodic telefonul mobil cu dezinfectant înainte de a-l atinge de ten. Telefonul mobil, dacă nu este curățat de bacteriile adunate peste zi, nu ar trebui să se afle în mâna ta atunci când te pregătești te somn sau imediat ce te-ai trezit.

Radiații

Telefoanele mobile, la fel ca cuptoarele cu microunde sau razele X, emit radiații dăunătoare pentru corpul nostru, chiar dacă sunt în doze foarte mici. Oferă-i corpului tău o pauză și lasă-ți telefonul departe de tine atunci când dormi. Dacă nu poți face asta, un truc care diminuează din radiații este să îl setezi pe „mod avion” în timpul nopții.

Lumina albastră

La fel ca laptop-ul, televizorul și alte gadget-uri cu ecran LED, și telefonul mobil emite lumină albastră. Numeroase studii au dovedit că lumina albastră inhibă producția de melatonină, un hormon care induce starea de somn. De asemenea, lumina albastră tulbură ritmul cicardian normal al corpului. Lumina albastră are aproape aceeași lungime de undă cu lumina zilei iar astfel organismul nostru este „pacalit” sa creadă că încă este zi afară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here