Acasă Breaking News ULTIMA ORA ! Lider PSD, șef de Consiliu Județean, ARESTAT pentru 30...

ULTIMA ORA ! Lider PSD, șef de Consiliu Județean, ARESTAT pentru 30 de zile

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai importanți lideri PSD a fost arestat pentru 30 de zile chiar în ziua în care Guvernul Viorica Dancila primește votul de învestitură în Parlament. Este vorba despre președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au decis astăzi, în urma recursului făcut de procurorii DNA, ca Ionel Arsene să fie reținut cu mandat de arestare pentru 30 de zile. Ionel Arsene se afla sub control judiciar, judecătorii respingând, inițial, propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Pe 18 ianuarie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here