Acasă Breaking News Peste 60 de sportivi români la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon de...

Peste 60 de sportivi români la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon de la Cheile Grădiştei

DISTRIBUIȚI

Nu mai puţin de 61 de sportivi români participă la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, care au debutat vineri la Cheile Grădiştei, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Reprezentanţii ţării noastre, care sunt aproape o treime din numărul total de participanţi, vor lua startul la categoriile seniori (elite), juniori, para-triatlon şi age group. Federaţia Română de Triatlon ţinteşte clasări pe podium la U23 feminin, seniori masculin, juniori masculin şi age group.

“Aliniem la startul celei mai importante competiţii din calendarul mondial de Winter Triathlon un efectiv valoros de 61 de români, ce echivalează cu aproape o treime din numărul total al sportivilor înscrişi la startul competiţiei. Ne încurajează deschiderea şi interesul masiv faţă de acest eveniment şi mizăm şi pe podiumuri româneşti, la finalul campionatului”, a declarat Peter Klosz, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

În cadrul unui concurs de triatlon de iarnă, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de mountain bike, tot pe zăpadă, şi fac şi 12 kilometri de schi fond.

România a intrat astfel într-un club select al ţărilor ce organizează Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, după ce ediţiile anterioare au fost găzduite de Austria şi Canada.

Preluat de pe: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here