Supa-minune care te scapă de răceală

Când vine vorba de combaterea răcelilor, pe lângă medicamente, există și o rețetă de supă care are un efect foarte bun în ce privește însănătoșirea. Această supă promite să amelioreze simptomele de gripă, răceală, inflamaţii ale urechii, dar şi alte probleme de sănătate.

Supa de pui cu usturoi, ceapă şi cimbru poate ucide un grup mai mare de virusuri gripale, răceli şi chiar noul virus norovirus, care provoaca vărsături, diaree, febră, dureri de cap şi crampe stomacale, scrie Top Buzz.

Usturoiul, ingredientul de bază al „supei minune“, nu este afectat de mutaţii, modificări şi viruşi noi. Acest lucru se datorează substanţei chimice numite alicină, care reduce colesterolul, tensiunea arterială şi previne înfundarea vaselor de sânge.

Ingrediente:

  • 50 căţei de usturoi curăţaţi
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1 lingură cimbru tocat
  • ½ lingură de aromă de pui pătrunjel proaspăt
  • 1 cană de smântână

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Adăugaţi câteva picături de ulei de măsline peste căţeii de usturoi pe care i-aţi curăţat în prealabil şi împachetaţi-i în folie de aluminiu. Coaceţi în cuptor timp de 90 de minute, apoi îndepărtaţi folia şi lăsaţi să se răcească.

În acest timp încălziţi două linguri de ulei de măsline şi unt într-o tigaie, la foc mediu. Căliţi ceapa timp de aproximativ 10 minute. Se taie mărunt căţeii de usturoi copţi şi se adaugă peste ceapă. Se amestecă şi se adaugă cimbru, aroma de pui şi patrunjel proaspăt tăiat. Fierbeţi totul la foc mediu timp de 5-10 minute. Când supa este gata, puneţi-o într-un blender şi amestecaţi până când iese cremoasă. Apoi returnaţi-o în oală, adăugaţi smântâna şi lăsaţi-o să fiarbă din nou. Luaţi-o de pe foc după ce dă în clocot şi adăugaţi sare şi piper, dacă este necesar.

Pofta buna !

Sursa: www.exquis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *