Acasă Breaking News Interviu cu Simona Halep după victoria din semifinale: “Mi-am repetat în gând...

Interviu cu Simona Halep după victoria din semifinale: “Mi-am repetat în gând că trebuie să fiu agresivă, să continui acelaşi joc. Am făcut-o destul de bine şi de aceea cred că am putut să câştig.”

DISTRIBUIȚI

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Australian Open după un meci epic cu Angelique Kerber, încheiat cu 6-3, 4-6, 9-7. A fost probabil meciul carierei pentru româncă, lucru cu care a fost de acord inclusiv Simona! Ce a spus Halep după partida cu Kerber, dar şi primele consideraţii înaintea finalei cu Wozniacki de sâmbătă, puteţi citi în interviul pe care l-a acordat azi jurnaliştilor români prezenţi la Melbourne.

Cum te-ai simţit după ce ai ieşit de pe teren?
Puţin epuizată, energia jos, obosită, dar şi bucuroasă. Treburile acestea compensează puţin felul cum mă simt, mai am putere să şi zâmbesc, să merg înainte pentru încă un meci.

Ce ţi-a spus Darren Cahill după acest meci?
Darren mi-a spus că este foarte mândru de faptul că am putut să stau acolo, în trecut aş fi pierdut meciul cu siguranţă. Este foarte fericit pentru faptul că am luptat atât de mult în turneul acesta şi crede că sunt în stare de orice.

Cât de important este faptul că atunci când ţi-a fost greu, ai luat jocul în mâini, ai atacat, ai fost agresivă?
Asta am avut în cap şi asta am făcut în preseason la antrenamente respective, am vrut să încep mai agresivă anul, să schimb puţin modul de a juca. Am făcut-o, cred că îmi iese destul de bine, dar am şi obosit un pic. Sâmbătă vom vedea ce va fi.

Ţi-ai putut imagina vreodată că poţi juca un asemenea meci?
Da, am crezut mereu că sunt în stare să duc astfel de meciuri. În special după confruntarea cu Davis am prins mai multă încredere, iar astăzi când am văzut scorul că se prelungeşte, mi-am zis că am mai făcut-o o dată, că trebuie să stau liniştită, cu mintea limpede.

Pe teren după joc ai amintit de finala de la Roland Garros, cum a fost atunci, te-ai gândit că acum trebuie să fii agresivă?
Nu m-am gândit la Roland Garros, dar mi-am repetat în gând că trebuie să fiu agresivă, să continui acelaşi joc. Am făcut-o destul de bine şi de aceea cred că am putut să câştig. Dacă aş fi fost defensivă, aş fi pierdut un nou meci important.

Ce ai gândit la cele două mingi de meci ale adversarei după ce ratasei tu două mingi de meci?
Nu m-am gândit prea mult, am vrut doar să lovesc mingea şi am lovit destul de bine. Chiar am câştigat eu punctele alea. Nu mi-a fost frică de faptul că aş putea să pierd, mi-am spus doar că trebuie să lupt în continuare şi voi vedea ce va fi. După ce am egalat, a fost ca un val de încredere şi totul a mers mai bine.

Îl consideri meciul carierei tale?
Posibil, da, mai ales că a fost o semifinală de Grand Slam.

Sursa: prosport.ro
Citeşte mai mult pe: prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here