Acasă General Filozoful Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

Filozoful Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

DISTRIBUIȚI

Istoricul şi filosoful Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, informează Televiziunea Română, potrivit News.ro.

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de apropiaţi ai familiei.
Unul dintre cei mai importanti istorici romani ai secolului XX, diplomat, filozof, jurnalist si romancier, Neagu Djuvara se nascuse la 18 august 1916, la Bucuresti, intr-o familie aristocrata de origine aromana. In perioada comunista, Neagu Djuvara si-a petrecut zeci de ani in exil, el revenind in tara dupa decembrie 1989.

Neagu Djuvara şi-a luat licenţa în Istorie la Sorbona, în 1937, şi trei ani mai târziu a devenit doctor în Drept, la Paris. În 1972, a obţinut doctoratul în Filosofie, tot în capitala franceză, urmând ca, în 1987 să primească Diploma Institutului Naţional de Limbi şi Civilizaţii Orientale din Paris.

Un sustinator al cercetarilor referitoare la istoria romanilor, preocupat, in special, de filosofia istoriei, Neagu Djuvara a scris 20 de volume, de specialitate si memorii, printre care se numara ‘Civilizatii si tipare istorice. Un studiu comparat al civilizatiilor’ (Paris, 1975), premiata de Academia Franceza in 1976, ‘Intre Orient si Occident.

Tarile romane la inceputul epocii moderne’ (1995), ‘O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, seria Istorie’ (1999) si ‘Amintiri din pribegie’ (2005).
Numele sau apare si pe cateva volume colective, precum ‘Aromanii: istorie, limba, destin’ (1996, 2012) si ‘Cartile care ne-au facut oameni’ (2010).

Sursa: www.stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here