Acasă General Rugby: România va debuta în returul pentru calificare la Cupa Mondială din...

Rugby: România va debuta în returul pentru calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, contra Germaniei. 10 februarie, ora 16:00, Cluj

DISTRIBUIȚI

Naţionala României se pregăteşte pentru a relua campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, odată cu începerea returului Rugby Europe International Championship (REIC), ”Stejarii” urmând să dispute cinci partide în competiţia europeană, trei pe teren propriu şi două în deplasare, scrie site-ul FRR.

”România va debuta în noul sezon competiţional pe 10 februarie, la Cluj, cu Germania, partida fiind programată la ora 16,00. Şi al doilea meci care va avea loc la Cluj, cu Rusia, de pe 3 martie, are aceeaşi oră de începere, 16,00. Ultima partidă pe care ‘Stejarii’ o vor disputa pe teren propriu, la Buzău, cu Belgia, va începe la ora 13,00. Toate întâlnirile vor fi transmise in direct de Telekom Sport, partenerul media al Federaţiei Române de Rugby”, menţionează sursa citată.

”Stejarii” din campionatul intern au avut săptămâna trecută un stagiu de pregătire în Bucureşti, echipa urmând a se reuni pe 4 februarie, la Cluj, pentru a pregăti primul meci al anului. Lotul stabilit de staff-ul tehnic va fi anunţat zilele următoare. Tot în zilele următoare vor fi puse în vânzare şi biletele pentru aceste partide.

Sezonul 2016-2018, tur şi retur, are o însemnătate majoră pentru naţionala de rugby a României, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, meciurile având în acest sens o miză dublă, întrucât vor conta pentru ierarhia competiţiei, asigurând în acelaşi timp, în funcţie de locul ocupat, şi biletul spre Japonia.

În deplasare, tricolorii vor juca pe 18 februarie, la Madrid, contra Spaniei, de la ora 13,45, şi pe 18 martie, la Tbilisi, contra Georgiei, de la ora 11,05.

România ocupă în acest moment primul loc în REIC şi, dacă îşi va păstra postura de lider sau se va clasa pe locul secund, după Georgia (deja calificată), va avea asigurat locul în Grupa A de la CM 2019, grupă în care se regăsesc deja Irlanda, Scoţia şi Japonia.

”Stejarii” vor mai avea însă alte două posibilităţi de calificare la CM 2019: dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impun în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Samoa) sau dacă se impun în turneul de recalificare, la care vor mai participa o echipă din America, una din Africa şi una din Asia/Oceania. În ultimul caz, însă, România ar fi repartizată în Grupa B, alături de actuala campioană a lumii, Noua Zeelandă, şi de Africa de Sud, medaliată cu bronz la ediţia precedentă a Cupei Mondiale.

Preluat de pe:agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here