Acasă Breaking News Declaraţii şi interpretări: pedeapsa capitală, steagurile secuieşti (Mihai Tudose, Liviu Dragnea, Kelemen...

Declaraţii şi interpretări: pedeapsa capitală, steagurile secuieşti (Mihai Tudose, Liviu Dragnea, Kelemen Hunor)

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că PSD se delimitează ”fără ezitare” de declaraţiile fostului premier Mihai Tudose privind comunitatea maghiară şi introducerea pedepsei capitale, afirmând că nu a avut o poziţie publică până acum pentru că spiritele era inflamate.

”Eu mi-am exprimat şi telefonic, i-am spus domnului Hunor care este poziţia mea. I-am spus că nu o să ies public pentru că spiritele erau destul de inflamate în partid şi nu voiam să influeneţez şi eu cu poziţia mea. Dar acum spun public. (…) Si eu şi partidul ne delimităm fără ezitare de acele declaraţii (ale fostului premier Mihai Tudose-n.r.), nu suntem de acord nici măcar cu o discuţie despre eventualitatea introducerii pedepsei cu moartea în România, iar în ceea ce priveşte declaraţia legată de maghiari şi steaguri chiar dacă a vrut să spună altceva, efectul a fost devastator”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că în anul Centenarului trebuie să fie făcute eforturi comune pentru ca societatea româneasă să nu se scindeze, ci să găsească proiecte care să o unească.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, înainte de a-şi depune mandatul, ca “şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infracţiuni e puţin, pentru cine nenoroceşte un copil, pentru cine ia o viaţă”, în contextul politistului pedofil.

De asemenea, Tudose a afirmat că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo (Ţinutul Secuiesc-n.r.), toţi vor flutura lângă steag”.

Preluat de pe: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here