Acasă Politica Donald Trump, acuzaţii grave la adresa democraţilor: Sunt mai preocupaţi de imigranţii...

Donald Trump, acuzaţii grave la adresa democraţilor: Sunt mai preocupaţi de imigranţii ilegali decât de armată şi securitatea frontierelor

DISTRIBUIȚI
WASHINGTON, DC - JULY 27: U.S. President Donald Trump attends an event in the East Room of the White House recognizing the first responders to the June 14 shooting involving Congressman Steve Scalise July 27, 2017 in Washington, DC. Scalise was among four people shot by James Hodgkinson during a congressional baseball team practice. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a acuzat sâmbătă opoziţia democrată că îi pune pe “imigranţii ilegali” înaintea armatei şi a securităţii frontierelor, după închiderea parţială a activităţilor guvernului (“shutdown”) după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să ajungă în Congres la un acord privind bugetul, relatează AFP şi Reuters. “Democraţii sunt mult mai preocupaţi de imigranţii ilegali decât de armata noastră şi de securitatea frontierei noastre sudice”, a scris Trump pe Twitter. “Ei puteau ajunge cu uşurinţă la un acord dar au preferat în schimb să joace cartea ‘shutdown’ “, a mai scris preşedintele american, conform Agerpres.

Votul din Senatul SUA asupra ultimei propuneri legislative de finanţare temporară a guvernului, până la data de 16 februarie, pentru a se evita ‘oprirea’ activităţii administraţiei federale şi a prelungi termenul de negociere a bugetului, a întrunit vineri noaptea 50 de voturi pentru şi 48 de împotrivă, insuficiente însă faţă de numărul necesar, de 60 de voturi în favoarea proiectului. Camera Reprezentanţilor a Congresului american adoptase joi respectiva propunere iar Senatul trebuia să o adopte la rândul său cel târziu vineri, la miezul nopţii, pentru a se evita un aşa-numit ‘shutdown’, prin neadoptarea bugetului federal în termenul prevăzut de Constituţie.

Această închidere parţială coincide cu aniversarea primului an de mandat a lui Donald Trump la Casa Albă. Ultima dată când guvernul Statelor Unite a fost nevoit să-şi oprească activitatea din lipsă de fonduri a fost în octombrie 2013, cu Barack Obama la Casa Albă, o pauză care a durat 16 zile.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here