Acasă Breaking News Adrian Todor: “Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ne arată lipsa de...

Adrian Todor: “Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ne arată lipsa de interes a primarului Gheorghe Falcă faţă de monumentul Marii Uniri sau Centenar.”

DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Arad Adrian Todor a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că primarul Gheorghe Falcă se opune amplasării Monumentului Marii Uniri la Arad.

Deputat PSD a menţionat că la finalul anului trecut a adresat ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, o interpelare cu privire la situaţia monumentului Marii Uniri de la Arad precum şi cu privire la fondurile destinate necesare organizării de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, în judeţul Arad.

“Răspunsul primit din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale ne arată lipsa de interes a primarului Gheorghe Falcă faţă de monumentul Marii Uniri sau Centenar”, a declarat Adrian Todor.

Din scrisoarea de răspuns semnată de ministrul Romaşcanu rezultă că monumentul se află pe teritoriul României, în custodia autorului (sculptorul Florin Hodre n.red.), care aşteaptă să-l amplaseze. Din păcate însă, Primăria Arad refuză efectiv să pună la dispoziţie un spaţiu pentru amplasarea acestui monument, a spus Todor.

“Recent, primarul Gheorghe Falcă a anunţat Ministerul Culturii că vrea să renunţe la actualul amplasament (mijlocul Lacului Pădurice, n.red.), aprobat prin HCLM Arad nr 88/ 2010, urmând ca noua locaţie să fie Piaţa Catedralei, spaţiu considerat ca fiind potrivit pentru o asemenea lucrare, despre care se ştie că primarul ar dori să o demoleze”, a afirmat Adrian Todor.

Drept urmare, pe ordinea de zi a şedinţei HCLM Arad din august 2017 a fost introdus un Proiect de hotărâre privind modificarea amplasamentului Monumentului Marii Uniri, proiectul fiind însă retras de pe ordinea de zi.

“Primarul Gheorghe Falcă a susţinut că va transmite Ministerului Culturii un punct de vedere al CLM, pentru ca monumentul să fie totuşi amplasat pe Lacul Pădurice. Însă acest punct de vedere nu a mai ajuns la minister nici până în ziua de astăzi, ceea ce demonstrează că primarul Falcă se opune amplasării monumentului Marii Uniri la Arad, o idee susţinută încă de la 1920 de marele Vasile Goldiş’, a mai spus Adrian Todor.

El a adăugat că Gheorghe Falcă “demonstrează încă o dată că dispreţuieşte Aradul, arădenii şi istoria acestui oraş”, blocând amplasarea acestui monument dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Deputatul social- democrat a ţinut să precizeze că, din răspunsul primit din partea Ministerului Culturii, rezultă că, dintre instituţiile arădene, Prefectura a depus 64 de proiecte, Consiliul Judeţean a depus 22 de proiecte, în vreme ce Primăria Municipiului Arad nu a transmis niciun proiect legat de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri la Arad.

Preluat de pe: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here