Acasă Monden Kanal D a primit cea mai mare AMNEDĂ din istoria televiziunii

Kanal D a primit cea mai mare AMNEDĂ din istoria televiziunii

DISTRIBUIȚI

Televiziunea Kanal D a fost amendată cu 200.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie.

Televiziunea Kanal D a fost sancţionată la propunerea lui Radu Herjeu, în baza articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, după ce au fost înregistrate în luna noiembrie, în intervalul în intervalul orar 18.00 – 23.00, depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde. Depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde, scrie news.ro.

„Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date”, arată articolul menţionat.

„Fiind mai multe agenţii de publicitate care angajează bugete de publicitate cu postul nostru la începutul anului, comanda aferentă acestor bugete nu este deloc uniformă în timpul anului. Până spre sfârşitul anului au loc comenzi mai puţine, iar ele spre sfârşitul anului se înmulţesc într-un ritm foarte mare. Am depăşit cu mult mai puţin decât am avut comenzi de publicitate. De ce nu am refuzat aceste comenzi de publicitate – un post TV în această arhitectură a pieţei de televiziune din România nu este în poziţia de a dicta condiţiile, cu atât mai puţin postul nostru de televiziune, care este mai nou pe piaţă. Noi trebuie să ne aliniem unor situaţii de piaţă pe care nu le controlăm şi pe care nu le putem influenţa în mare măsură”, a spus reprezentantul Kanal D la CNA.

Mai multe informatii pe www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here