Acasă Breaking News Ana Bogdan s-a calificat în turul 3, cu o revenire de la...

Ana Bogdan s-a calificat în turul 3, cu o revenire de la 6-1. Sorana Cîrstea a fost eliminată. Principala ameninţare a Simonei Halep, Muguruza a părăsit turneul

DISTRIBUIȚI

Ana Bogdan a reuşit cea mai importantă performanţă a carierei, după calificarea în turul trei al Australian Open. Sportiva din România a trecut în trei seturi, 1-6, 6-2, 6-3, de Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 54 WTA

Ana Bogdan a avut emoţii în meciul cu Putinţeva doar în primul set. Încurajată permanent din tribună de o galerie românească, sportiva din Sinaia a fcăut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei iar la finalul jocului, care a durat două ore şi şase minute , a izbucnit în lacrimi, în timp ce adversara sa, Iulia Putinţeva, a refuzat să dea mâna cu arbitrul, după ce, pe întreaga durată a decisivului s-a lamentat, a protestat şi a tras de timp.

Calificarea în turul trei la Australian Open îi asigură Anei Bogdan, matematic, intrarea în premieră în Top 100, ba chiar mai mult, un loc la limita primelor 90 de jucătoare ale lumii. În acest moment, este pe locul 88 în clasamentul WTA în timp real şi doar Luksika Kumkhum, Denisa Allertová, Bernarda Pera şi Eugenie Bouchard se mai află în cursă la Australian Open dintre jucătoarele ce ar putea să o depăşească.

Pentru calificarea în turul 3 al Australian Open, Ana Bogdan va încasa un premiu în valoare de 93.000 de euro şi 130 de puncte WTA. Ana s-a încărcat permanent din energia dată de românii din tribune şi a ţinut să le mulţumească pentru sprijinul acordat.”O tribună de nebuni frumoşi care m-au susţinut non stop!!! Acesta e unul din momentele acelea când eşti mândru că eşti Român, când a fi român uneşte şi bucură! Mulţumesc Români, mulţumesc Prieteni!!! Mergem mai departe!!!”, a fost mesajul postat de Facebook de fata care va intra, în premieră în carieră, printre cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

Cu două victorii superbe în spate, Ana se pregăteşte acum pentru cel mai important meci al carierei. Sâmbătă, Bogdan va sta, însă, faţă în faţă cu un adversar de top. Americanca Madison Keys (23 de ani, 20 WTA), semifinalistă în 2015 la Australian Open. Întâlnirea care o poate duce pe Ana în optimile de la Melbourne va fi prima cu Keys, fostă ocupantă a locului cinci WTA.

Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a pierdut, joi, în două seturi, 2-6,4-6, meciul disputat în turul doi al Australian Open împotriva jucătoarei din Cehia Lucie Safarova, locul 29 mondial şi cap de serie numărul 29 al turneului de la Mebourne. Safarova s-a impus la finalul unui meci ce a durat o oră şi 25 minute.Pentru calificarea în turul secund la Australian Open, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de aproximativ 52 000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Garbine Muguruza este eliminată de Su Wei Hsieh (7-6/1, 6-1), iar principala ameninţare la poziţia de lider mondial pentru Simona Halep este înlăturată. Cele două ar fi putut avea un meci de totul sau nimic în semifinale, care, în cazul unei victorii, ar fi lăsat-o pe Garbine la o lungime distanţă de revenirea pe prima poziţie. Rămâne în cursă pentru trofeu Pliskova, după un dublu 6-1 cu brazilianca Haddad Maia.

Articol preluat de pe: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here