Acasă General “O treime din români nu citesc nici măcar o carte anual” (Klaus...

“O treime din români nu citesc nici măcar o carte anual” (Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale)

DISTRIBUIȚI

La aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, România trebuie să îşi propună şi o mare unire în jurul culturii sale, a spus Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Preşedintele României a menţionat că o treime dintre români nu citesc anual nici măcar o carte, ţara a rămas fără cinematografe, iar limba română este „victima de serviciu a discursului public”, relatează news.ro.

„În 2018 celebrăm un veac de unitate a tuturor românilor, realizare istorică ce nu ar fi fost posibilă fără contribuţia fundamentală a culturii la edificarea conştiinţei naţionale. Sub aura memoriei şi operei lui Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naţionale este, aşadar, primul mare eveniment care deschide anul Centenarului”, a şi-a început Iohannis mesajul dedicat Zilei Culturii Naţionale.

Preşedintele a continuat spunând că anul 2018 este marcat de repere semnificative pentru cultura naţională, două dintre cele mai importante fiind împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române şi aniversarea, în acest An European al Patrimoniului Cultural, a operei lui Brâncuşi de la Târgu Jiu.

„Contribuţia fundamentală a elitelor culturale la dezvoltarea modernă a României şi la înscrierea noastră într-un parcurs european contemporan sunt incontestabile”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa:ştirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here