Acasă Breaking News Arădeanul, Mihai Fifor este noul premier interimar. Klaus Iohannis convoacă mâine o...

Arădeanul, Mihai Fifor este noul premier interimar. Klaus Iohannis convoacă mâine o întrunire cu partidele

DISTRIBUIȚI

Preşedintele l-a desemnat pe Mihai Fifor noul premier interimar al României. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile. Mâine, preşedintele întâlneşte partidele, pentru consultări referitoare la noul guvern.

“Premierul Tudose mi-a înaintat demisia şi am acceptat-o. (…) După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă şi cât ţine de mine am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine (n.r. – miercuri). Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis şi-a transmis nemulţumirea şi îngrijorarea în ceea ce priveşte situaţia actuală din politică: “La un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident, că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD”, a afirmat şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here