Acasă Breaking News Avem 4 românce în turul 2 la Australian Open. Ana Bogdan şi...

Avem 4 românce în turul 2 la Australian Open. Ana Bogdan şi Sorana Cârstea sunt calificate. Kristina Mladenovic, locul 11 mondial, a fost eliminată

DISTRIBUIȚI

Jucătoarea română de tenis, Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, s-a calificat în turul doi la Australian Open după ce a învins-o, marţi, în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 60 WTA.

Cârstea nu a avut deloc un meci simplu împotriva sportivei din Kazahstan. În primul set a condus cu 2-0 şi 3-2, însă Dias a revenit de fiecare dată şi şi-a adjudecat prima manşă a întâlnirii dpă 51 de minute, cu un rever în cros. În seturile doi şi trei, Cîrstea început să-şi impună jocul şi cu 43 lovituri câştigătoare sportiva din Târgovişte s-a calificat în turul doi al competiţiei de la Melbourne, la capătul unu meci ce a durat două ore şi 19 minute.

Pentru calificarea în această fază a competiţiei, unde o va întâlni pe sportiva cehă Lucie Safarova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29, Cîrstea va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Safarova a treut în primul tur de australianca Ajla Tomljanovic, locul 107 WTA, în două seturi, 7-5, 6-3 şi conduce cu 4-1 în întâlnirile cu românca.

Ana Bogdan este cea de-a patra jucătoare din România ce s-a calificat în turul doi la Australian Open, după victoria în două seturi, 6-3, 6-2 împotriva locului 11 WTA, Kristina Mladenovic(Franţa)

Pentru Ana Bogdan, locul 107 WTA, calificarea în turul secund al competiţiei din Australia este o premieră.

Ana Bogdan s-a impus la finalul unui meci care a durat oră şi 24 de minute, iar pentru calificarea în această fază a competiţiei va încasa un cec în valoare de 52 000 de euro şi va primi 70 de puncte WTA.

“Am fost mult mai liniştită şi mult mai aşezată. Am jucat fiecare punct în parte, iar din punct de vedere tactic, am încercat să joc cât mai mult pe reverul ei (…)”, a spus Ana Bogdan, într-o conferinţă de presă, la finalul meciului câştigat cu: 6-3, 6-2.

Conţinut preluat de pe: www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here