Acasă SPORT România găzduieşte primul campionat de 24 ore de alergare, în mai, la...

România găzduieşte primul campionat de 24 ore de alergare, în mai, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Campionatul European de 24 de ore alergare, a cărui a 22-a ediţie se va desfăşura pe 26-27 mai la Timişoara, pune România pe harta marilor campionate de atletism, după cum a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Această competiţie, la care şi-au anunţat participarea peste 200 de sportivi, din 26 de ţări, specializaţi în cursele de ultramaraton, din ce în ce mai răspândite în întreaga lume, face parte din programul de dezvoltare al Federaţiei Române de Atletism.

“Vrem să aducem toate formele de alergare la FRA. Există o piaţă foarte mare de ultraatleţi în Europa şi acest gen de concursul sunt într-o dezvoltare fantastică în Europa şi nu numai. Şi ţara noastră s-a înscris în această tendinţă mondială, chiar la Timişoara fiind organizate astfel de competiţii, inclusiv anul trecut, când s-a disputat un concurs pe 48 de ore”, a declarat Florea.

”Ultraatletismul câştigă din ce în ce mai mult adepţi astăzi, iar Federaţia Română de Atletism este pregătită să susţină şi să dezvolte această nouă ramură a atletismului. Organizarea acestui campionat ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă să demonstrăm că în România se pot organiza cu succes competiţii de anvergură europeană. Pentru noi este o mare onoare ca în 105 ani de existenţă a FRA să organizăm primul CE de ultramaraton din România. El este foarte bun pentru noi pentru că putem căpăta experienţă. Va fi unul dintre evenimentele organizate în anul aniversar al României şi el va fi organizat la cel mai înalt nivel, sunt convins de asta”, a subliniat preşedintele FRA.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here