Acasă Breaking News Turist surprins de avalansa in Masivul Bucegi

Turist surprins de avalansa in Masivul Bucegi

DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost surprins de o avalanşă, sâmbătă după-amiază, în timp ce urca pe munte, în Masivul Bucegi, salvatorii montani intervenind pentru căutarea acestuia. Sansele ca acesta sa mai fie încă în viaţă sunt foarte scăzute, spun specialiştii. Chiar şi asa, căutările pentru turistul dispărut în valul de zăpadă vor fi reluate duminică dimineaţa, întrucât în zonă s-a produs o a doua avalanșă, motiv pentru care nu s-au mai putut desfăsura operatiunile de căutare a tanarului.

Căutările pentru turistul dispărul în Masivul Bucegi au fost întrerupte din cauza unei alte avalanșe care a avut loc în zonă. Echipa de salvamontiști va reluat căutările duminică.

Potrivit informațiilor Digi24, bărbatul căutat are 30 de ani și locuiește în București. Salvatorii montani au dubii că tânărul ar mai fi în viaţă.

Turistul surprins de o avalanşă produsă sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi făcea parte dintr-un grup de cinci persoane şi se afla într-o zonă foarte dificilă. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viaţă, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri, iar cei care îl însoţeasu i-au găsit ruscacul şi casca.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.

Valul de zăpadă l-a purtat pe bărbat într-o râpă de peste 500 de metri. Doi dintre cei care îl însoţeau au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au găsit rucsacul şi casca pe care acesta le purta.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here