Acasă Frumusete Secretele necunoscute ale ULEIULUI DE COCOS

Secretele necunoscute ale ULEIULUI DE COCOS

DISTRIBUIȚI

Uleiul de cocos este folosit de foarte multa vreme, beneficiile sale pentru sanatate fiind de-a dreptul uimitoare, acesta reusind sa fie si un bun adjuvant in curele de slabire. Uleiul de cocos presat la rece se foloseşte atât extern, cât şi intern si are numeroase efecte terapeutice, reusind sa inlocuiasca uneori chiar si anumite medicamente, avand un continut extrem de bogat in vitamine si minerale.

Uleiul de cocos are o consistenţă cremoasă, iar la temperaturi mai ridicate devine uleios şi se topeşte foarte uşor în contact cu pielea. Pe perioada verii se poate păstra la frigider, deoarece va avea o consistenţă mai untoasă şi vei simţi o senzaţie plăcută de răcoare la aplicare.Simte-te liberă să experimentezi diverse combinaţii cu ulei de cocos amestecat cu uleiuri esenţiale şi alte unturi/uleiuri vegetale, în funcţie de preferinţele tale!

Ajuta in curele de slabire

Daca iti doresti sa scapi de kilogramele in plus, trebuie sa tii cont atat la dieta zilnica, dar si la tot ceea ce natura ti-a lasat pentru a-ti accelera arderile grasimilor si metabolismul. Uleiul de cocos favorizeaza digestia si impiedica depunerile de grasime. Ca atare, alaturi de o dieta echilibrata, vei reusi sa scapi de kilogramele in plus mult mai usor. Conform studiilor, femeile care au consumat 2 lingurite de ulei de cocos pe zi, in mai putin de trei luni de la administrare au observat o reducere a stratului de grasime de pe abdomen.

Trateaza afectiunile pielii

Uleiul de cocos este folosit in numeroase saloane cosmetice, fiind in compozitia unor crème si lotiuni folosite acolo. Acesta reuseste sa aiba grija de piele, lasand-o in urma fina si catifelata, dar si mult mai elastica. Poate trata in acelasi timp eczemele, dermatitele, psoriazisul, ba chiar si acneea si contribuie la intarzierea efectelor imbatranirii datorita continutului mare de antioxidanti. Hidrateaza pielea foarte bine, astfel ca indiferent de sezon aceasta va fi protejata. Nu putem sa nu adaugam ca odata aplicat la nivelul scalpului, are grija de piele si tine la distanta infectiile, impiedica aparitia matretii si a caderii parului.

Uleiul de cocos, un bun medicament pentru ulcer si probleme ale stomacului

Daca suferi de probleme gastrointestinale, ai ulcer gastric ar trebui sa iei in calcul administrarea zilnica a uleiului de cocos, acesta continand acid lauric, reusind astfel sa trateze ulcerul si sa vindece persoanele ce au bacteria Helicobacter Pylori, cea care ar putea cauza aparitia acestor probleme de sanatate. Ca atare, nu este nevoie sa ajungi la medic pentru a-ti fi administrat tratament cu antibiotice, fiindu-ti suficienta recomandarea acestui ulei de cocos. De asemenea, de-a lungul timpului s-a demonstrat ca uleiul de cocos poate sa previna aparitia sindromului de colon iritabil, astfel ca toti cei ce au astfel de probleme vor uita definitiv de ele, odata cu administrarea acestui produs naturist.

Previne aparitia afectiunilor cardiovasculare

Se cunoaste despre uleiul de cocos ca tine la distanta aparitia problemelor cardiovasculare, regland in acelasi timp si tensiunea arteriala. Toti cei ce sufera de hipertensiune ar trebui sa aiba in vedere acest produs, reducand valorile hipertensiunii. De asemenea, trebuie sa remarcam ca acesta reuseste sa reduca valorile colesterolului, valori ce pot conduce la aparitia afectiunilor cardiovasculare si chiar la accidente cerebrale.

Intareste imunitatea

Iata ca uleiul de cocos ne mentine mai sanatosi, asa ca este bine sa luam in calcul administrarea acestui produs, reusind sa intareasca imunitatea, având acţiune antibacteriană, antiparazitară, antivirală. O lingurita de ulei de cocos pe zi va va putea feri de raceala si gripa si chiar va va putea proteja de anumite infectii, greu de combatut de catre organism.

Hidratează scalpul şi părul

Acizii grasi din uleiul de cocos se lipesc de proteinele din firele de par, protejandu-le, astfel, de la radacina pana la varfuri. Folosit pe scalp, uleiul de cocos stimuleaza circulatia sangelui si sustine transportul de oxigen si nutrienti catre radacina firelor de par. Uleiul de cocos are proprietati antibacteriene si antifungice si trateaza eficient diverse afectiuni ale scalpului care afecteaza cresterea armonioasa a parului. Datorita ingredientelor din compozitia sa cu proprietati antifungice, uleiul de cocos este un bun remediu pentru matreata.

Echilibreaza nivelul de zahar in sange

Uleiul de cocos se elibereaza pe parcursul a mai multor ore in corp, furnizand o sursa de energie solida care mentine nivelul zaharului in sange. O alimentatie care include uleiul de cocos duce la un nivel mai bun de toleranta a glucozei, precum si la o scadere a nivelului colesterolului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here