Acasă Life Style Ipocrizia sărbătorilor / by Corina Tamas / Blog

Ipocrizia sărbătorilor / by Corina Tamas / Blog

DISTRIBUIȚI

Specialiștii spun că anul 2018 o să fie unul mai bun.
Sunt pregătită! Așa au zis și în 2017.
În luna ianuarie toată lumea face bilanțul,mai întâi al banilor pentru că impozitele ne strâng cu ușa, iar mai apoi după ce apele se liniștesc facem bilanțul sufletului.
Românii sunt un popor inteligent, înzestrat cu spirit critic , ba chiar cinism. Regimul comunist nu a reușit să distrugă cultura românească tradițională, pentru că nu au avut cu ce să o înlocuiască.
Cu ce să înlocuiască tăierea porcului, care rămâne în continuare operațiunea preferată, mai ales pentru a posta pe rețelele de socializare, sau salata boef care rămâne principala atracție culinară.
Bine că au trecut sărbătoriile! Mă săturasem de mesajele vocale pe care le-am primit în mesaje distribuite în turmă pe facebook, oameni care tot anul nu s-au deranjat să îți scrie, acum dau copy paste la tot felul de gif-uri .
Ne este atât de greu să scriem un mesaj simplu de „Crăciun Fericit” sau un simplu „La mulți ani” .
De când lucrurile simple nu ne mai stau la îndemână?
Am dat fuga în supermarket-uri de parcă ar veni apocalipsa,ne-am băgat în datorii pentru că așa e românul, ne-am fandosit pe la revelioane de revelioane unde am rămas dezamăgiți de calitatea serviciilor oferite.
Cupluri, care mai de care s-au întrecut în a își declara iubirea pe facebook.
De parcă dacă ești într-o relație e obligatoriu să te postezi lângă brad!
Voi nu vă gândiți la câți copaci puteau fi salvați? Oare câți s-au gândit la adevărata semnificație a bradului? Bradul înseamnă ascensiune,este un simbol al vieții umane, o bucurie.
Românii continuă să își îndrepte privirile spre occident pentru a își găsi inspirația și exemplul de urmat, așa se face că am preluat de la americani moda de a face poze profesionale de Crăciun. După ce s-au înșelat tot anul, încearcă să își spele rușinea, cu copii, pisici, căței,ponei pozând în diferite studiouri specializate în tot felul de ipostaze să arate lumii ce fericiți sunt! Bravoooo…suntem amatori de fake pictures, de fake news, de fake feelings, până și aerul care îl respirăm e fake!
Să vină 2018 cu mai multe fake-uri!

Ipocrizia sărbătorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here