Acasă General Sunt tot mai multe speculatii cu privire la ciocolata care va disparea...

Sunt tot mai multe speculatii cu privire la ciocolata care va disparea definitiv de pe piata. Afla aici care este adevarul

DISTRIBUIȚI

In ultima vreme, au tot aparut stiri despre o disparitie iminenta a ciocolatei in urmatorii 40 de ani. Nu te panica inca, e o rezolvare.

Posibilitatea unei asemenea pierderi este infioratoare si a pornit de la un articol de pe Business Insider. Articolul avertiza ca, in urmatorii 40 de ani, ciocolata va disparea din cauza incalzirii globale. De asemenea, sublinia ca plantele de cacao vor disparea pana in 2050, ca efect al temperaturilor ridicate si conditiilor meteo uscate.

Daca nu erau deja suficiente dovezi care sa ne arate cat de grava este schimbarea climatica, acum avem inca una. Din fericire insa, avertismentul nu este in totalitate atat de grav pe cat am crede.

In 2016, cei de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) au lanst un raport despre incalzirea globala. In acest raport, se prezicea ca, pana in 2050, temperatura globala va creste cu 2,1 grade Celsius. Acest lucru ar putea insemna ca doi dintre cei mai mari producatori de cacao din lume – regiunile Coasta de Azur si Ghana din Africa, precum si Indonezia – vor pierde terenurile arabile.

De la afirmatiile raportului si pana la a spune ca ciocolata va disparea este insa cale lunga. O asemenea presupunere nu are un fundament logic, din moment ce boabele de cacao se cultiva si in alte zone. „Cacaoa se cultiva si in alte locuri, cum e Australia, si nici macar nu este nativa din Africa”, a explicat biologul evolutionist Ingrid Parker.

Cei de la Innovative Genomics Institute de la Universitatea Berkeley au explicat mai bine problema boabelor de cacao. „Oamenii de stiinta prezic ca schimbarea climatica va reduce semnificativ numarul de terenuri viabile pentru cultivarea de cacao in urmatoarele decenii, desi probabil nu pana la punctul extinctiei”, au declarat. „Majoritatea de cacao este produsa in Africa de Vest, iar reducerea terenurilor pentru cultivarea de cacao la o regiune si mai mica ar putea grabi imprastierea bolilor”.

Faptul ca incalzirea globala trebuie sa ramana in atentia noastra pentru a o putea combate este clar. De asemenea, e incontestabil ca impactul ei se poate extinde si asupra productiei de mancare. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa luam de bune toate informatiile care ajung virale.

Mai multe detalii gasiti pe www.bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here