Acasă Frumusete Cum sa ai sprancene de invidiat

Cum sa ai sprancene de invidiat

DISTRIBUIȚI

Sprâncenele perfecte, dar cu un aspect natural, sunt unul dintre cele mai hot trenduri ale momentului!

 

Inainte de toate

E foarte important să stabilești dacă sprâncenele tale au grosimea potrivită – nu îți face probleme daca forma lor naturală nu îndeplinește anumite standarde ale momentului! Poși oricând să ai sprâncene mai groase! Înainte de a te culca, masează timp de 3-5 minute zona cu ulei de castor, ulei de cocos sau migdale pentru o creștere mai rapidă a părului! O dietă sănătoasă poate face miuni de asemenea! Produse precum peștele, aunele, nucile, stafidele și soia stimuează creșterea părului și întărirea foliculilor! Nu va trebui să aștepți mult pentru a observa rezultate uimitoare!

 1. Găsește forma potrivită pentru fața ta
 • Dacă ai fața rotundă, încearcă sa creezi arcul sprâncenei cât mai sus. Orientează-te către o formă care urmează linii drepte! Stai departe însă de formele rotunjite care iți vor face chipul să pară și mai rotund decât este.
 • Pentru o formă a feței pătrată, consideră o linie curbată foarte fină ca și model sau, din contră, un unghi foarte pronunțat! Evită formele prea grafice sau sprîncenele scurte!
 • Femeile care au fața în formă de inimă ar trebui să adopte o sprânceană rotunjită, cu arcul destul de jos pentru a crea un aspect natural. Evitați sprîncenele prea arcuite, acestea vă vor alungi fizionomia capului foarte mult!
 • Dacă ai fața aovală, alege o formă a sprancenelor pe cât de dreaptă posibil!

Pentru a identifica cele 3 puncte de interes ale sprâncenelor (unde încep, care este cel mai ridicat punct și unde se termină), poți folosi metoda creionului: plasează un creion în linie dreaptă, lângă nas – acela ar trebui să fie punctu în care începe sprânceana. În continuare, pune creionul în așa manieră încât să atingă nara și să treacă prin dreptul pupilei – așa vei determina cel mai ridicat punct. În ultimul rând, creionul va trebui să atingă nara și colțul exterior al ochiului si astfel vei determina unde trebuie să se termine coada sprâncenei.

 1. Cum să pensezi o sprânceană perfectă

După ce ai terminat cu partea teoretică și ai văzut cam unde se situează punctele de interes, e timpul să treci la practică! Iată câteva sfaturi pentru un pensat ca la carte

 • Asigură-te că te-ai așezat într-un loc cu lumină bună, pentru a putea vedea toate firele crescute. De asemenea, investește într-o pensetă de calitate, care să smulgă firele de păr, nu să le reteze așa cum fac majoritatea instrumentelor mai ieftine.
 • Aplică puțină cremă hidratantă sau masează-te ușor cu un cub de gheață pentru a reduce roșeața și durerea
 • Ai grijă atunci când pensezi colțul interior al sprâncenei! Dacă pensezi prea mult, rezultatul va fi unul nenatural. Din când în când, depărtează-te de oglindă pentru a vedea imaginea de ansamblu.
 • Folosește o periuță pentru sprâncene ca să le piepteni înainte de a le tunde. Pentru tuns folosește o foarfecuță foarte fină de unghii, sau una specială pentru sprâncene!
 • 3)Cum umpli spațiile goaleCea mai dificilă problemă este umplerea spațiilor fără a face întreaga sprânceană să arate foarte groasă sau nenaturală. Dacă ai sprâncenele cu mult mai deschise decât nuanța părului, cea mai bună soluție este să le vopsești la salon. Ține minte totuși că nuanța sprâncenelor ar trebui să fie foarte apropiată de cea a părului, altfel look-ul nu va fi unul natural!Poți să acoperi spațiile libere folosind un creion de sprâncene, pudră specială, sau fard de tipul pomade. Creionul ajută foarte mult atunci cînd vrem să avem un aspect natural, in timp ce totuși mascăm spațiile libere; pudra este folosită pentru a crea sprîncene mai groase, iar produsul tip-ceara (pomade) este destinat femeilor cu sprâncene groase și rebele.

  Pașii prin care poți obține sprâncene perfecte sunt aceiași, indiferent de produsul pe care alegi să îl folosești:

  • Periază firele în sus pentru a putea trasa linia inferioară a sprâncenei.
  • Trasează coada urmarind forma naturală. Ai grijă atunci când evidențiezi marginile să nu aplici prea mult produs sau sâ nu creezi o linie șerpuită
  • Dacă vrei ca aspectul să fie unul foarte definit, aplică iluminator sau concealer pe osul sprâncenei, deasupra pleoapei.

Pentru si mai multe informatii, accesati site-ul www.elle.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here